"ALLEEN ACTUELE VOORRAAD IN ONZE WEBSHOP"
Bel of mail voor de actuele piano voorraad
Telefoon: +31 (0)35-6215065 |  | Geopend di t/m zat 11.00-18.00 uur

De draagbare en budgetvriendelijke Roland FP30 is met zijn indrukwekkende piano sampling methodes podium waardig.

Door zijn compacte design, licht gewicht en interne speakers is deze Roland ook zeer geschikt voor in de lessen of woonkamer. Bovendien heeft deze piano tal van handige functies in huis: naast een inspirerende vleugelklank bevat hij talrijke andere geluiden, die van pas komen voor de meest uiteenlopende muziekstijlen. Met nog talrijke extra klanken (buiten de pianoklanken), ingebouwde oefen- en opnamefuncties en mogelijkheid tot draadloze Bluetooth® -verbinding om met populaire muziek-apps te werken, biedt de Roland FP30 een unieke muziekbeleving die voorheen onmogelijk was met zulk een compact pakket.

FP 30 BK Top gal

Aanslag

Met het verbeterde pianogeluid, de pedalen en andere kenmerken ten opzichte van de Roland F-20 is de aanslag het eerste wat ons opvalt bij de FP-30. De toetsen actie van de FP-30 is ook vele malen beter dan die van de veel duurdere FP-50, welke een oudere en minder realistische toetsen actie gebruikt. De FP-50 kost €1199 en de FP-30 kost bij Kick Music €619,- dus dat scheelt maar liefst 500 euro.

Sound

De populariteit van de Roland FP30 is grotendeels te danken aan de nieuwe speakers die meer diepte geven in de piano klank in vergelijking met zijn rivalen Yamaha PB en Korg SP pianos van dezelfde prijsklasse. Dit is de grootste upgrade van zijn voorganger F-20. Dit komt omdat de speakers 2x12W vermogen leveren en dat is bijna 2x meer vermogen dan zijn concurrenten. Eén van de voornaamste redenen waarom men een Roland piano aanschaft is vanwege de akoestische piano klank die Roland voortbrengt uit Roland’s befaamde SuperNATURAL-engine. Deze sampling methode die op de vlaggenschip modellen van Roland worden toegepast is dus toegankelijk voor de hobbyisten en piano studenten zonder dat ze de hoofdprijs moeten betalen. Resonerende snaren worden nauwkeurig gesimuleerd: String Resonance, Damper Resonance, Key Off Resonance… de SuperNATURAL-engine zorgt voor een mooie en accurate weergave van het geluid van een echte, akoestische piano. Zelfs de ambiance kan worden aangepast! Naast de uitstekende pianogeluiden bevat de Roland FP30 ook elektrische piano’s, strijkerssecties, blazers, vintage orgels en meer.

roland fp 30 kopen

Pedalen

Een goede sustain pedaal kan het speelplezier enorm verrijken. De Roland FP-30 heeft langere sustain/verval tijden dan andere merken en dit is vooral merkbaar in de middelste tot hogere octaven van het keyboard, waarbij je ook de reproductie van de pedaalresonantie hoort. Dus wanneer je het sustainpedaal ingedrukt houdt na het spelen van één of meerdere tonen, dan vervaagt het geluid erg goed en dit helpt om de muziek mooier en levendiger te laten klinken. Voor ons is dit een essentieel onderdeel van het spelen van een piano, maar zal over het algemeen nog niet belangrijk zijn voor een beginnende student of speler. Een beginner leert eerst andere dingen voordat ze bij de pedalen komen, dus het realisme van de pedalen wordt pas later belangrijk. Maar wanneer je al aardig ervaren bent, dan al dit ‘gedoe’ met pedalen erg belangrijk en maakt het het verschil.

De meeste bekende digitale piano merken verrichten goed werk op het gebied van pedalen in deze prijsklasse, maar Roland biedt iets wat ze ‘continue detectie’ pedalen noemen, wat geleidelijke veranderingen mogelijk maakt in de hoeveelheid sustain die je krijgt wanneer je het pedaal naar beneden drukt of terug laat komen in verschillende posities.

Kortom

Deze Roland FP30 is de populairste digitale piano bij Kick Music desondanks het feit dat er goedkopere pianos in ons assortiment mogelijk zijn. Het zit hem voornamelijk in de enorme upgrade in de speakers die maar liefst 2x zoveel vermogen hebben dan zijn voorganger. Daarnaast zit het hem ook in de mooie PHA-4 klavier die normaal gesproken alleen in de duurdere modellen bijzitten. Hierdoor krijgt de speler meer dynamiek in zijn pianospel en een realistische gevoel van een echte piano. Tevens ook de meest verkochte digitale piano in 2016 in europa, dat spreekt boekdelen. Een zeer geschikte piano voor de aspirerende en serieuze pianist die op zoek is naar een betaalbare piano voor de langere termijn.

Quick start video gids: https://www.youtube.com/watch?v=IvlA8DEzup8&index=1&list=PLjE3lpIJr8X1t5rzT30i4ZdJKsSkrkwiA

Meer informatie over de Roland pianos: https://www.roland.com/nl/promos/piano_design_awards/history/

goedkoopste roland fp 30 kopen 1024x683

Specificaties:

Gewicht (incl. verpakking): 17,0 kg

Aantal toetsen: 88 Type klavier: hammer action Polyfonie (maximaal): 128 Sequencer / recorder: ja Aftertouch: nee Lyrics/score-weergave: nee Vocal harmony: nee Type display: geen Inclusief pedalen: ja, 1 MIDI I/O: USB in / out Gewicht: 11 – 15 kg Ingebouwde versterker: 2x 12 W Aantal begeleidingsstijlen: < 50 Kleur behuizing: zwart-wit Model piano: klavier met optioneel onderstel Let op: Het KSC70 onderstel en het KPD70 pedaal board zijn optioneel en los verkrijgbaar bij Kick Music.

Te beluisteren in onze showroom op de Gijsbrecht van Amstelstraat 208 te Hilversum

U kunt de FP-30 ook online kopen bij de Kick Music webshop.


Kick Music levert gitaren, keyboard's, piano's en stagepiano's door het hele land met name Hilversum, Bussum, Weesp, Loosdrecht, Soest en Huizen.

Kick Music Hilversum Gijsbrecht van Amstelstraat 208 te Hilversum 1214 BE Hilversum Tel: 035-6215065 / Email:

Kick Music

Gijsbrecht van Amstelstraat 208
1214 BE Hilversum
Noord Holland, Nederland
Telefoon: +31 (0)35-6215065

Ondervindt u problemen met onze website?
Neem dan svp contact met ons op.

Reparaties & Onderhoud

Wij repareren en onderhouden onder andere snaarinstrumenten en elektronische piano's en synthesizers.

Heeft u een storing of moet er iets worden onderhouden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte!

Telefoon: +31 (0)35-6215065

Top