MARSHLGO

Marshall Amplification is een firma die gespecialiseerd is in het bouwen van gitaar-en-basversterkers. Het bedrijf is in 1962 opgericht door Jim Marshall. De huidige vestigingsplaats van de fabriek is in Engeland Bletchley, Milton Keynes. De versterkers van Marshall zijn naast de versterkers van Fender en Vox de facto standaard geworden voor muzikanten met elektrische gitaren.


Ooit begon de drumleraar Jim Marshall in 1960 in zijn garage met het bouwen van een "grote" basgitaarversterker. Niet lang daarna wisten bekende muzikanten als Eric Clapton (ten tijde van John Mayall's Bluesbreakers en Cream), Pete Townshend van The Who en Brian Poole van The Tremeloes hem te vinden. Pete Townshend zocht in die tijd een forse gitaarversterker, naar verluidt, omdat hij het geluid van een Fender te "clean" vond.

De eerste versterkers waren buizenversterkers met een uitgangsvermogen van 45 Watt uitgevoerd als combo. 50 Watt Half-stacks volgden. De luidsprekerkasten werden in het begin uitgevoerd met twee luidsprekers van 12 inch. De luidsprekers gingen regelmatig stuk en al snel werden er vier luidsprekers per kast (ook wel een cabinet genoemd) gemonteerd, de zogenaamde 4x12 's. Daarbovenop werd de versterker geplaatst, dit wordt een half-stack genoemd. Een full-stack bestaat uit 2 boven elkaar geplaatste 4x12 cabinets met daarbovenop de versterker. Marshall gebruikt al sinds het begin luidsprekers van Celestion in zijn versterkers en luidsprekercabinetten.

Niet alleen gitaristen gebruiken Marshall-versterkers. Jon Lord gebruikte de Marshall om zijn Hammondorgel te versterken.

Inmiddels maakt Marshall niet alleen gitaarversterkers en luidsprekerkasten in allerlei uitvoeringen, maar ook effectpedalen.

Kick Music

Gijsbrecht van Amstelstraat 208
1214 BE Hilversum
Noord Holland, Nederland
Telefoon: +31 (0)35-6215065

Ondervindt u problemen met onze website?
Neem dan svp contact met ons op.

Reparaties & Onderhoud

Wij repareren en onderhouden onder andere snaarinstrumenten en elektronische piano's en synthesizers.

Heeft u een storing of moet er iets worden onderhouden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte!

Telefoon: +31 (0)35-6215065

Top